További híreink

  • Közélet
  • Sport
Díjazták a „Helyi érték” fotópályázat legjobbjait
Különleges irodalmi beszélgetés a Költészet Napján

    Április 11-e a Magyar Költészet Napja. Ebből az alkalomból három vendégnek köszönhetően különleges beszélgetésre került sor a Sótonyi László Sportcsarnokban a közösségi ház dolgozóinak szervezésében. Tallér Edina író irodalmat érintő kérdéseire igyekezett legjobb tudása szerint válaszolni Szöllősi Mátyás költő, fotóriporter és Kovács Áron színész, énekes, akit az országos televíziókból jól ismerhetünk műsorvezetőként. A rendezvényen saját versek és megzenésített József Attila költemények is elhangzottak.

    Szemétszedési akcióra várják a lakosságot

      Az önkormányzat csatlakozott az országos „TeSzedd – Önkéntesen a tiszta Magyarországért 2024” elnevezésű programhoz, melynek keretében április 22-ére, hétfőre szemétszedési akciót hirdet, kilenc helyszínről indulva. Erre várják a szervezők a lakosság segítségét, aktivitását, melyre kérik az előzetes regisztrációt is, mert ennek függvényében tudnak megfelelő számú zsákot és kesztyűt biztosítani. Ezzel párhuzamosan március közepétől elindult a zöldhulladékok háznál történő gyűjtése is a szolgáltató által.

      Április 19-től várja az úszni vágyókat is a Városi Uszoda
      Faültetés a Somogy vármegyei KDNP kezdeményezésére

        Hét őshonos gyümölcsfa került elültetésre a város főterén, a szökőkút melletti területen. Mindez a Somogy vármegyei KDNP szervezésében, a kormány fatelepítési programjához csatlakozva, de saját programként. Szászfalvi László, térségünk országgyűlési képviselő kiemelte, ez nem csak a természet megóvását jelenti, hanem ezen túlmenően a közösségépítést egyaránt szimbolizálja. Emellett egy szoborkompozíció is átadásra került ugyanitt.

        Megtartotta metszési bemutatóját a Hegyigazdák Egyesülete

          Megtartotta a Hegyigazdák Egyesülete a szokásos növényvédelmi előadását és metszési bemutatóját. Helyszíne, a tavalyihoz hasonlóan, a civil szervezet elnökének tulajdonában lévő Élmény Vendégháznál volt.

          A tavasz eddigi legjobb játéka a Ferencváros ellen
          Újabb kínos vereség hazai pályán

            A Dabas után a Budakalász is nyerni tudott férfi kézilabda csapatunk ellen a Sótonyi László Sportcsarnokban. A félidőben 13:12-re vezettek, a végén 32:29-re győztek a vendégek. A sajtótájékoztatón elég kínos volt Baranyai Norbert vezetőedző újabb magyarázkodása. Szurkolói szemmel továbbra is érthetetlen, hogy egy remek őszt követően, miért ilyen hullámzó eddig a tavaszi teljesítmény. Különösen haza környezetben nem megy a játék. Az látszik, hogy az ellenfelek sokkal felkészültebben érkeznek Csurgóra.

            26 éve gyúrja a lelkeket és az izmokat

              Gazda Ferenc a Csurgói KK masszőrje, vagy szakmailag hivatalosan a fizioterapeutája. Idén tizennégy éve gyógyítja a játékosok sportsérüléseit. A regeneráció és a rehabilitációs tevékenység mellett, ha kell a lelküket is. Összeállításunkban megismerkedhetünk a tevékenységével és magyar válogatottnál végzett munkájával is

              Vereség hazai pályán a Dabas ellen
              Tatabányai továbbjutás a döntetlennel a Magyar Kupában

                A Veszprém elleni összecsapást követően, szerdán már a Magyar Kupában kellett vitézkednie férfi kézilabda csapatunknak a Tatabánya ellen. A szintén hazai pályán lejátszott mérkőzésen végig rendkívül szorosan alakult az állás. A Győri Mátyás vezette vendégek végül 26:26-os döntetlent értek el, amely a szabályok értelmében az ő továbbjutásukat eredményezte a legjobb nyolc közé.

                Papírforma szerinti veszprémi győzelem Csurgón

                  Megkezdődött február harmadikán a férfi kézilabda bajnokság tavaszi szezonja. Együttesünk haza pályán fogadta a Telekom Veszprémet. A világhírű vendégek már a meccs elejétől nyomatékosították az erőviszonyokat. A végén, 21:10-es félidei vezetésüket követően, 36:23-ra nyertek

                  Hírek a közelmúltból

                  Hír archívum