További híreink

  • Közélet
  • Sport
Közel négyszázan vettek részt a városi szemétszedésen
Zajlanak a Mesevár Óvoda felújítási munkálatai

    Somogy vármegyei pályázati forrásból 200 millió Ft-ot nyert Csurgó a Mesevár Óvoda teljes, komplex felújítására. Ez hivatalosan most került bejelentésre egy sajtótájékoztató keretében. Ebből az összegből elsősorban az energiafogyasztás fog csökkenni jelentős mértékben az új nyílászáróknak és szigeteléseknek köszönhetően. A munkálatok már javában zajlanak, július 31-ig kell végeznie a kivitelezőnek. Szeptemberben ugyanis már itt kezdik az új tanévet a gyermekek.

    Fejlesztési zárórendezvény a Metallux Zrt-nél

      Uniós és hazai közös pályázati forrásnak köszönhetően, újabb beruházások valósulhattak meg a Metallux Zrt. életében. Új gépek kerültek beszerzésre, valamint infrastrukturális fejlesztés történt. Utóbbi keretében üzemegységeket szigeteltek le, kapukat cseréltek le, új, modern öltözőket alakítottak ki, illetve részben fedett parkolókat építettek. A program zárórendezvényére április 10-én került sor.

      Díjazták a „Helyi érték” fotópályázat legjobbjait
      Különleges irodalmi beszélgetés a Költészet Napján

        Április 11-e a Magyar Költészet Napja. Ebből az alkalomból három vendégnek köszönhetően különleges beszélgetésre került sor a Sótonyi László Sportcsarnokban a közösségi ház dolgozóinak szervezésében. Tallér Edina író irodalmat érintő kérdéseire igyekezett legjobb tudása szerint válaszolni Szöllősi Mátyás költő, fotóriporter és Kovács Áron színész, énekes, akit az országos televíziókból jól ismerhetünk műsorvezetőként. A rendezvényen saját versek és megzenésített József Attila költemények is elhangzottak.

        Szemétszedési akcióra várják a lakosságot

          Az önkormányzat csatlakozott az országos „TeSzedd – Önkéntesen a tiszta Magyarországért 2024” elnevezésű programhoz, melynek keretében április 22-ére, hétfőre szemétszedési akciót hirdet, kilenc helyszínről indulva. Erre várják a szervezők a lakosság segítségét, aktivitását, melyre kérik az előzetes regisztrációt is, mert ennek függvényében tudnak megfelelő számú zsákot és kesztyűt biztosítani. Ezzel párhuzamosan március közepétől elindult a zöldhulladékok háznál történő gyűjtése is a szolgáltató által.

          Magabiztos első félidő, szerencsés győzelem a kieső ellen
          A tavasz eddigi legjobb játéka a Ferencváros ellen

            A tavaszi szezon legjobb játékát nyújtotta ugyan férfi kézilabda csapatunk szerdán a Ferencváros elleni, hétközi bajnoki fordulóban, ennek ellenére sajnos nem sikerült pontot szerezni. A félidőben ugyan 16:14-re vezettünk, de a kihagyott hétméteresek, tiszta helyzetek megbosszulták magukat és 30:29 arányban vereséget szenvedtünk.

            Újabb kínos vereség hazai pályán

              A Dabas után a Budakalász is nyerni tudott férfi kézilabda csapatunk ellen a Sótonyi László Sportcsarnokban. A félidőben 13:12-re vezettek, a végén 32:29-re győztek a vendégek. A sajtótájékoztatón elég kínos volt Baranyai Norbert vezetőedző újabb magyarázkodása. Szurkolói szemmel továbbra is érthetetlen, hogy egy remek őszt követően, miért ilyen hullámzó eddig a tavaszi teljesítmény. Különösen haza környezetben nem megy a játék. Az látszik, hogy az ellenfelek sokkal felkészültebben érkeznek Csurgóra.

              26 éve gyúrja a lelkeket és az izmokat
              Vereség hazai pályán a Dabas ellen

                Vereséget szenvedett férfi kézilabda csapatunk hazai pályán a Dabas ellen. A végig küzdelmes összecsapáson az első félidő végén 14:13-ra vezettünk. A második játékrész elején azonban alaposan az öltözőben maradtunk, amikor fordítottak a vendégek és onnét már folyamatosan vezettek a lefújásig. 30:28-ra nyerték a találkozót.

                Tatabányai továbbjutás a döntetlennel a Magyar Kupában

                  A Veszprém elleni összecsapást követően, szerdán már a Magyar Kupában kellett vitézkednie férfi kézilabda csapatunknak a Tatabánya ellen. A szintén hazai pályán lejátszott mérkőzésen végig rendkívül szorosan alakult az állás. A Győri Mátyás vezette vendégek végül 26:26-os döntetlent értek el, amely a szabályok értelmében az ő továbbjutásukat eredményezte a legjobb nyolc közé.

                  Hírek a közelmúltból

                  Hír archívum