Átadták a felújított közösségi házat

Ünnepélyes keretek között került átadásra a kívül, belül felújított közösségi ház. Az esemény díszvendége dr. Latorcai Csaba közigazgatási és területfejlesztési miniszterhelyettes volt. Az egyházi áldásokat és a szalagátvágást követően a beszédekre, valamint a táncos kulturális műsorszámokra az érdeklődőkkel teljesen megtelt nagyteremben került sor.

Átadták a felújított közösségi házat

A Somogy Táncegyüttes műsorszámával kezdődött április 30-án, kedden délután a teljesen felújított közösségi ház hivatalos átadási ünnepsége szabadtéren, az intézmény bejárat mellett. Itt került sor a csurgói egyházak képviselőinak az áldására is. Elsőként Szászfalvi Lászlóné református, majd Somogyvári Flóra evangélikus lelkész mondott hálát. Göndics János katolikus esperes, plébános gondolatai elején a házi áldást mondta el, majd a könyörgő szavak után megszentelte a megújított épületet.


A nemzeti színű szalagot négyen vágták át. Szászfalvi László országgyűlési képviselő és Füstös János polgármester mellett a Bíró Norbert, a Somogy vármegyei közgyűlés elnöke, illetve az esemény díszvendége Latorcai Csaba, közigazgatási és területfejlesztési miniszterhelyettes. A nagyterembe vonulva Füstös János polgármester nyitotta meg a beszédek sorát.

 

Az ünnepi szónokok mondatai között kulturális műsorszámokra került sor. A színpadon elsőként a Somogy Táncegyüttes fiataljai mutatták meg ismét tehetségüket.

 

Bíró Norbert egy személyes csurgói látogatását mesélte el, amikor az első kihelyezett, akkoriban még megyei ünnepi közgyűlésen hideg közösségi házat tapasztalt városunkban. Elmondása szerint, akkor tett egy fogadalmat a közösségi ház felújítását.

 

Színvonalas táncot láthatott a folytatásban a nagy termet megtöltő közönség, az országos és európai sikereket is magáénak tudható Pálóczi Horváth Ádám Református Alapfokú Művészeti Iskola és a San Dance Studio TSE fiatal hölgyeitől.

 

A beszédek sorát Szászfalvi László folytatta. Térségünk országgyűlési képviselője ünnepi gondolatai között hosszasan sorolta azt is, hogy a rekord mennyiségű, több mint hat és fél milliárd forint fejlesztési támogatásból milyen beruházások valósulhattak, illetve valósulnak meg. Többek között utak, épületek felújítása, csapadékvíz-elvezető rendszerek kiépítése, az egészségügyet érintő fejlesztések.

 

Az ünnepségre elfogadta a meghívást dr. Latorcai Csaba közigazgatási és területfejlesztési miniszterhelyettes is, aki elsőként azt emelte ki, mennyire szép dolog az, hogy Csurgó sokszínűen és méltón őrzi kiváló költőnknek, Csokonai Vitéz Mihálynak az emlékét, aki a most felújított és átadott közösségi háznak is a névadója. Ezt követően a kormány politikáját hangsúlyozta, akinek a nehéz időkben is fontosak a fejlesztések.

 

A Somogy Táncegyüttes újabb produkcióját követően, az átadott intézmény vezetője, Márton-Szűcs Brigitta köszönte meg, hogy méltó környezetben végezhetik munkájukat.

 

A beszédek végén begördült egy nagy torta, amely a Kolping Nagyváthy János Katolikus Középiskola szakembereinek a munkáját dicsérte. Mindemellett az érdeklődők egy népviseleti kiállítást is megtekinthettek az előtérben. A gyönyörű ruhákat fotókon és jópárat élőben csodálhattak meg.

 

Az átadás napján, az aktualitását figyelembe véve, a kora esti órákban megszervezte első rendezvényét a közösségi ház. Egy nagyon szép májusfa került felállításra, amely ott díszeleg az épület mellett. Mint sok más eseményt, ezt is hagyományteremtő szándékkal indították el az intézmény dolgozói.

 

 

 



Műsor

Május 19. vasárnap

  8.00: Vallási magazin – konfirmációi ünnepi istentisztelet az Alsoki Református               Templomból

  9.27: Képújság

13.00: Csurgói Hírmagazin

13.46: Így történt – archívműsor

14.30: Forgószínpad – színházi magazin

15.00: Csurgói KK – MOL Tatabánya KC NB I-es bajnoki férfi kézilabda mérkőzés

16.26: Kvantum - tudományos magazin

17.00: Otthon, otthon – dokumentumfilm

17.55: Vallási magazin – konfirmációi ünnepi istentisztelet az Alsoki Református               Templomból

19.20: Csurgói Hírmagazin

20.08: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár